Nijntje vingerverf van Bruynzeel bevat een kankerverwekkende stof. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt deze vingerverf niet te gebruiken. Dat geldt ook voor vingerverf van het merk A’Color, die bij kinderen allergische reacties kan veroorzaken.

De Nijntje vingerverf van Bruynzeel bevat de kankerverwekkende stof NDELA en bovendien meer conserveermiddelen dan is toegestaan. De NVWA heeft de verkoop verboden en een publiekswaarschuwing geëist. Bruynzeel heeft alle Nijntje vingerverfproducten uit de markt gehaald en de verkoop gestaakt.

De vingerverf van A’Color bevat het verboden conserveermiddel BIT. Hierdoor kunnen kinderen een allergie ontwikkelen. De NVWA waarschuwt ook deze vingerverf niet te gebruiken.

Van de in totaal 29 soorten vingerverf die door de NVWA zijn onderzocht, zijn er maar 13 helemaal goedgekeurd. Dit betekent dat er geen gezondheidsrisico’s zijn verbonden aan het gebruik ervan. Voor de meeste soorten vingerverf geldt een gezondheidswaarschuwing, maar niet zo ernstig als bij Bruynzeel en A’Color.

Lees meer…

Deel dit bericht: