Van 24 t/m 28 mei is de Week van Burgerschap. Het doel van deze week is om leerkrachten te inspireren tijd te besteden aan burgerschap in de klas. Het thema is duurzaamheid en milieu. Met als specifiek onderwerp ontbossing en het dilemma van de keuze tussen natuur en economie. Leden van VOS/ABB krijgen korting op het Samsam-lespakket Het Bos.

Op school leren kinderen hoe ze respectvol met elkaar kunnen omgaan en dat ze de mening van anderen respecteren. Dat maakt de school een belangrijke plaats om te oefenen met burgerschapsvaardigheden, zoals een kritische houding aannemen, met elkaar samenwerken en inlevingsvermogen tonen, maar ook discussiëren, debatteren en conflicten oplossen.

De Week van Burgerschap biedt een podium aan verschillende organisaties die lessen of activiteiten hebben ontwikkeld met betrekking tot burgerschap. Bekijk hier alle aanbieders.

SamSam-lespakket Het Bos

Speciaal voor deze week biedt Samsam lespakket Het Bos aan. Voor dit lespakket ging SamSam in gesprek met kinderen. Wat blijkt? Ze houden van het bos en realiseren zich dat het voor veel dieren een belangrijke thuishaven is. Ook vinden ze het bos belangrijk, omdat het zuurstof levert. Door meer te weten te komen over bos en bosbeheer leren Samsam-lezers over hoe we ons verhouden tot onze omgeving. Ook onderzoeken ze wat ze daarin zelf belangrijk vinden.

Het lespakket bestaat uit 30 exemplaren Samsam, lesinstructie, verwerkingsopdrachten, een digibordles én een maand toegang tot alle lessen van Samsam. Ook ontvangen scholen het burgerschapsspel SamSamenleving. Door dit spel te spelen, leren kinderen nadenken over allerlei stellingen en situaties rondom de thema’s democratie, jij en ik en de maatschappij.

Het lespakket is geschikt voor de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Het wordt op 20 mei geleverd.

Ledenkorting VOS/ABB

VOS/ABB-leden krijgen korting op het pakket. Als uw school bij VOS/ABB is aangesloten, betaal t u 16,50 euro (i.p.v. 19,50 euro). Dit kortingspakket bestellen? Stuur een mail naar lezersservice@samsam.net en vermeld dat uw school is aangesloten bij VOS/ABB.

Vermeld in uw mail:

  • Naam school
  • E-mail en telefoonnummer school
  • Adres school
  • Naam contactpersoon
  • Eventueel apart adres voor facturatie
  • Aantal pakketten dat je wil ontvangen

Scholen met een abonnement op Samsam ontvangen dit pakket al bij hun abonnement.

Deze korting geldt ook voor leden van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO).

Deel dit bericht: