De openbare Hugo de Groot Scholengemeenschap in Rotterdam Charlois heeft weer mooie beloningen uitgedeeld aan goed presterende leerlingen.

Vorig jaar leidde dit nog tot enige commotie, omdat twee leerlingen toen een educatieve zeilreis van zes weken naar het Caribisch gebied kregen aangeboden. Dit jaar werden geen lange zeilreizen uitgedeeld, maar wel mogen 47 leerlingen een zeiltocht maken van drie dagen. Een andere groep leerlingen mag een bezoek brengen aan Westerbork. Directeur Eric van ’t Zelfde weet het nu zeker: ‘Dit mag volgens de Leerplichtwet.’

Geen kosten

Overigens heeft wethouder Hugo de Jonge van Rotterdam vorig jaar na de commotie toch toestemming verleend voor de lange zeilreis. De school is geen onderwijsgeld kwijt aan de beloningen; de prijzen zijn beschikbaar gesteld door sponsors. Het zijn ook niet alleen de knapste leerlingen die worden beloond. “Als iemand van een vier een zes aantikt, vind ik dat ook een mega-prestatie”, aldus de directeur. Ook leerlingen die sociaal zijn en zich inzetten voor anderen, komen in aanmerking voor een prijs.

Op de school is een uitgebreid mentorsysteem opgezet; de mentoren kandideren de leerlingen die op een bijzondere manier een prestatie hebben geleverd.

Deel dit bericht: