Scholen die vrijwillige overblijfouders een vergoeding geven die hoger is dan de daarvoor gestelde belastingvrije maxima, hoeven niet te rekenen op clementie van staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. Dat blijkt uit antwoorden van hem op Kamervragen van CDA-Kamerleden Michel Rog en Pieter Omtzigt.

De CDA’ers kwamen met hun vragen na berichten in de media over hoge naheffingen van de Belastingdienst voor een aantal schoolbesturen die overblijfvrijwilligers te veel betaalden. Wiebes is mede namens zijn collega Sander Dekker van OCW helder in zijn antwoorden: voor vrijwilligerswerk gelden maximumvergoedingen. Als de bedragen daarboven komen, worden belasting en premies in rekening gebracht. Het maakt daarbij niet uit of het om het onderwijs gaat of andere sectoren.

Antwoorden sluiten aan op advies VOS/ABB

De Helpdesk van VOS/ABB adviseert schoolbesturen al sinds jaar en dag om bij de vergoedingen voor vrijwillige overblijfouders rekening te houden met de maximale bedragen die voor vrijwilligerswerk gelden. Dit advies hangt samen met naheffingen die de Belastingdienst kan opleggen als de bedragen vanwege hun hoogte niet meer kunnen worden gezien als een vrijwilligersvergoeding.

Lees meer…

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Deel dit bericht: