Het tweede tijdvak van de centrale examens en de afnameperiodes van de digitale examens in het vmbo en het centraal schriftelijk en praktisch examen worden dit schooljaar nog verlengd, maar voor de rest gaan de examens dit schooljaar terug naar de situatie van voor corona. Dat meldt onderwijsminister Dennis Wiersma in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister zegt dat het een moeilijke keuze voor hem was welke compenserende maatregelen voor de examens nog nodig zijn, want de situatie is volgens hem ook na de coronacrisis voor sommige leerlingen nog steeds uitdagend. ‘De vraag is echter waar we hen het beste mee helpen’, aldus Wiersma.

Het is in het belang van leerlingen, benadrukt hij, dat de exameneisen weer teruggaan naar het niveau van voor corona. ‘Dit zorgt ervoor dat ze zo goed mogelijk voorbereid zijn op de samenleving en de arbeidsmarkt en succesvol zijn in hun vervolgopleiding. Leerlingen moeten hiervoor de benodigde kennis en vaardigheden hebben, anders kunnen zij daar later alsnog last van krijgen.’

Lees meer…

Deel dit bericht: