Acht op de tien schoolleiders maken zich zorgen over de zeer besmettelijke Britse mutatie van het coronavirus. Toch denkt de helft van hen dat de scholen vanaf 18 januari weer volledig open kunnen. Dat meldt de schoolleidersvakbond AVS op basis van een eigen peiling onder ruim duizend schoolleiders in het primair onderwijs en zeventig leidinggevenden in het voortgezet onderwijs.

Uit de peiling blijkt ook dat 95% van de scholen kwetsbare kinderen opvangt. Gemiddeld is 16% van de leerlingen op school, waarvan 11% vanwege ouders met een vitaal beroep en 5% vanwege een kwetsbare positie van de leerling. Op een klein aantal scholen zijn alle leerlingen als kwetsbaar aangemerkt. Daar komen dus ondanks de corona-lockdown alle leerlingen naar school.

De meeste scholen zeggen dagelijks contact te hebben met leerlingen. Eén op de vijf heeft wekelijks contact met hen. Een kleine minderheid van 10% van de scholen heeft dagelijks contact met de ouders. Bijna de helft heeft alleen contact met de ouders als de situatie daarom vraagt. Verder geeft 99% van de schoolleiders en leidinggevenden aan tevreden te zijn over de wijze waarop het online afstandsonderwijs is ingericht.

Lees meer…

Deel dit bericht: