Bijna 50.000 kinderen van Europese arbeidsmigranten in Nederland bevinden zich in een kwetsbare positie. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit, meldt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Uit het onderzoek blijkt dat de kwetsbare positie van hun ouders doorwerkt in de levens van deze kinderen. Veel van hen hebben geen stabiele leefomstandigheden. Ze hebben een grotere kans om in de problemen te komen op het gebied van onderwijs en gezondheid dan andere kinderen van nieuwkomers of kinderen in een vergelijkbare sociaaleconomische positie.

Minister Van Gennip: ‘Ieder kind in Nederland moet naar school kunnen, te eten hebben, vriendjes kunnen maken en veilig opgroeien. Uit dit onderzoek blijkt dat dit voor kinderen van arbeidsmigranten te vaak niet geldt, dat is heel zorgelijk. Dit onderzoek laat weer zien hoe belangrijk het is om de situatie van arbeidsmigranten in Nederland te verbeteren. Het kabinet is hier daarom met grote urgentie en onverkort mee bezig.’

Lees meer…

Deel dit bericht: