Het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam (BBO) is niet te spreken over een bericht in de lokale krant Het Parool over de mogelijkheid een vrije dag in te plannen voor het islamitische Suikerfeest.

‘De uitspraak ‘Amsterdamse schoolbesturen voelen wel iets voor een vrije schooldag tijdens het Suikerfeest’ komt van een journalist van Het Parool en niet van de Amsterdamse schoolbesturen’, zo meldt voorzitter Herbert de Bruijne in een persbericht van het BBO.

Er is volgens hem gezegd dat er altijd bereidheid is te praten over vragen die vanuit de samenleving komen. ‘Wij zijn publieke instellingen die vragen en verzoeken vanuit ouders en leerlingen niet uit te weg gaan. Of het nu gaat over Zwarte Piet, gezond eten of vrije dagen tijdens religieuze feesten’, aldus De Bruijne.

Het bericht in Het Parool werd door andere media overgenomen. Voor de PVV van Geert Wilders was het aanleiding om er Kamervragen over te stellen. ‘Wij zijn (…) benieuwd of er ook Kamervragen worden gesteld als schoolbesturen op voorhand zouden zeggen niet open te staan voor vragen vanuit de samenleving’, riposteert De Bruijne.

Over Het Parool merkt hij op dat deze krant ‘nuancering blijkbaar te saai’ vindt en daarom ‘alvast een uitkomst bedacht’.