De scholen blijven open, ondanks de hoge besmettingsgraad onder kinderen en jongeren. Wel gaan extra maatregelen gelden om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte vrijdagavond bekendgemaakt op de jongste corona-persconferentie.

Voor kinderen vanaf groep 6 in het basisonderwijs en leerlingen in het voortgezet onderwijs geldt het dringende advies om in de gangen een mondkapje te dragen. In de klas mag het mondkapje af. Ook geldt het dringende advies om in de school looproutes in te stellen.

Coronazelftest

Ouders krijgen het dringende advies om hun kinderen niet te brengen en te halen, maar zelfstandig naar school en naar huis te laten gaan. Ook geldt voor leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool en alle mensen die in het onderwijs werken het dringende advies om twee keer in de week een coronazelftest te doen. Wie positief test, laat zich bij de GGD testen op corona en blijft thuis totdat een negatieve PCR-testuitslag uitwijst dat de besmetting voorbij is.

Scholen kunnen gratis zelftests aanvragen.

Snottebellen

Het snottebellenbeleid voor kinderen in het basisonderwijs wordt aangescherpt. Kinderen onder de twaalf jaar blijven ook bij milde klachten (dus ook bij snottebellen) thuis.

De aangescherpte coronamaatregelen blijven in ieder geval drie weken gelden.

Lees meer…

Deel dit bericht: