Staatssecretaris Sander Dekker van OCW stopt de bekostiging van de evangelische basisschool Tanisha in Amsterdam en de daaraan verbonden nevenvestiging Tabitha in Utrecht. De evangelische basisschool Talisha in Hoofddorp moet dicht omdat deze school de stichtingsnorm niet haalt.

Het besluit van Dekker om de geldkraan dicht te draaien volgt op een advies van de Inspectie van het Onderwijs. Het onderwijs op de evangelische basisscholen in Amsterdam en Apeldoorn voldoet structureel bij lange na niet aan de kwaliteitseisen.

Nu de bekostiging wordt stopgezet, zullen de scholen hun deuren moeten sluiten. Voor de leerlingen worden andere scholen gezocht.

De bekostiging van de evangelische basisschool Tabitha in Apeldoorn is in oktober stopgezet, nadat bleek dat alle leerlingen waren overgeplaatst en er op die school geen onderwijs meer werd gegeven.

In november 2013 werd al de evangelische basisschool Timon in Rotterdam gesloten, ook omdat het onderwijs daar al lange tijd van zeer slechte kwaliteit was.

Dekker heeft zijn besluit kenbaar gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Deel dit bericht: