In Bedrijfsvoering, Bekostiging, Bekostigingssystematiek passend onderwijs, Bestuur en management, Financiën, Nieuws, Passend onderwijs, Politiek, Toewijzing zorg, Tweede kamer

Een school die een hoogbegaafd of autistisch kind geen passend onderwijs kan geven, moet voor dat kind tijdelijk onderwijs thuis organiseren én betalen. Dat zegt staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs vanavond in het tv-programma ZEMBLA.

‘Dat zijn allemaal kinderen waar iets bijzonders mee is, dan moet je soms ook bijzondere dingen organiseren en dan vind ik het niet erg als dat een tijdje thuis is’, zo citeert ZEMBLA hem. Als voorbeelden noemt de staatssecretaris een docent die aan huis komt of onderwijs op afstand of door begeleiding van de ouders.

‘Als we de scholen verplichten om kinderen een passende plek te geven, dan vind ik het niet gek dat die scholen dat organiseren en dus ook betalen’, aldus Dekker. De opstelling van de staatssecretaris is op zijn minst opmerkelijk, omdat hij eerder zei thuisonderwijs te willen verbieden.

Bekijk de trailer van ZEMBLA:

Lees meer…

Delen