Dit jaar hebben ongeveer 1.850 basisscholen en 1.000 middelbare scholen en mbo-instellingen aan Paarse Vrijdag meegedaan. Dat meldt COC Nederland.

Paarse Vrijdag – de jaarlijkse actiedag voor seksuele en genderdiversiteit in het onderwijs – is altijd op de tweede vrijdag in december. Scholen kunnen dan met activiteiten laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is. Personeel en leerlingen wordt altijd opgeroepen om op deze actiedag paarse kleding te dragen. Paars verwijst naar die kleur in de regenboogvlag, het symbool van de lhbti-beweging, en staat voor kracht. Het thema dit jaar was All day, every day.

Vorig jaar was er verwarring over het aantal deelnemende scholen. COC Nederland meldde dat het er toen ongeveer 3.000 waren, maar een rondgang van de NOS suggereerde een fors lager aantal. Van de 650 scholen voor voortgezet onderwijs die de NOS toen benaderde, reageerden er 428 niet en 122 wel. Van de scholen die wel reageerden, gaven 118 aan mee te doen aan Paarse Vrijdag. Het is niet duidelijk in hoeverre de aantallen die COC Nederland nu noemt betrouwbaar zijn.

Lees meer…

Deel dit bericht: