Hoe bindt u huidige en goede leerkrachten aan uw organisatie? Weet u wat uw medewerkers nodig hebben? Of wat ze van u als werkgever verwachten? Hier biedt de employee journey uitkomst.

Nu de arbeidsmarkt verandert (lerarentekort!), is het zaak om nog beter te luisteren naar uw personeel en te voldoen aan hun verwachtingen. Wat kunnen mensen, wat willen zij, wat maakt hun werkdag leuk? Maar ook: waarom kiezen medewerkers ervoor weg te gaan? Allemaal vragen die u als werkgever graag beantwoord ziet.

De employee journey biedt inzicht in de wensen en ideeën van uw medewerkers. Het helpt om de verschillende fases in hun carrière inzichtelijk te maken. De employee journey is de HRM-variant van de customer journey. Dat is de reis die de klant aflegt om tot de aankoop van een product of dienst te komen. Door dit visueel weer te geven, ontstaat
inzicht in de manier waarop de beleving van de klant kan worden verbeterd. Zicht op de customer journey helpt waardevolle klantrelaties op te bouwen en te behouden.

Zo werkt ook de employee journey ook. Als u weet wat uw mensen willen en nodig hebben, gaan zij nog beter functioneren. Ze zullen tevreden zijn over uw werkgeverschap, u kunt hen aan uw organisatie binden. En een goed werkgeversimago helpt natuurlijk ook bij het werven van nieuwe medewerkers. De employee journey is bij uitstek geschikt om te komen tot een strategisch personeelsbeleid en om uw organisatie voor te bereiden op het inspectietoezicht op het gebied van HRM.

Ondersteuning VOS/ABB

De HRM-adviseurs Addy Nieuwenhuis en Ivo Israel van VOS/ABB ondersteunen u graag bij het employee journey-traject. Onderdeel daarvan zijn interactieve sessies met personeelsleden waarin helder wordt hoe zij de organisatie ervaren en wat er beter kan. Dat gebeurt aan de hand van de design thinking-methodiek, waarin de mens centraal
staat. De ervaringen verschillen natuurlijk per functie, persoon of levensfase. Binnen het traject is aandacht voor die
verschillen.

Heeft uw organisatie te maken met een groot verloop? Of wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen uw medewerkers te behouden en uw werkgeversimago te verbeteren? Addy Nieuwenhuis en Ivo Israel verkennen
graag vrijblijvend in een intakegesprek welke toegevoegde waarde de employee journey voor uw organisatie kan hebben. Het intakegesprek is gratis als uw organisatie is aangesloten bij VOS/ABB.

Bel 0348-405200 of mail naar hrm@vosabb.nl.

Meer weten? Ga naar het stappenplan dat de employee journey weergeeft.

U kunt ook luisteren naar een podcast over de employee journey. Daarin is Addy Nieuwenhuis in gesprek met HRM-manager Caroline Vos en basisschooldirecteur Edward den Heeten.

Deel dit bericht: