De voormalige voorzitter van de Rotterdamse scholenkoepel LMC voortgezet onderwijs heeft naar schatting 460.000 euro verdiend met het oplichten van zijn oud-werkgever, meldt de Volkskrant.

Staatssecretaris Sander Dekker van OCW reageerde in mei 2013 op een bericht in het Algemeen Dagblad over het sterke vermoeden dat voormalig bestuursvoorzitter Rald Visser zich schuldig heeft gemaakt aan fraude. In een brief aan de Tweede Kamer schreef Dekker dat het huidige college van bestuur de vermeende fraudezaak daadkrachtig aanpakte. LMC VO heeft aangifte gedaan tegen de oud-bestuursvoorzitter wegens ernstige verdenkingen van belangenverstrengelingen.

De Volkskrant schrijft dat de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) naar aanleiding van de fraudezaak diverse woningen en een adviesbureau heeft doorzocht. Daarbij werden volgens de krant administratie en contant geld in beslag genomen. Visser zou met de vermeende fraude 460.000 euro hebben verdiend.

Visser werd na zijn vertrek bij LMC VO vice-voorzitter van het college van bestuur van de Aeres Groep, een kennisinstelling voor onder meer landbouw en natuurbeheer. In verband met de verdenking voerde hij met ingang van 10 april 2013 zijn werkzaamheden niet meer uit. Per 1 juni 2013 is hij weg bij de Aeres Groep.

Deel dit bericht: