Voor het primair onderwijs en voortgezet onderwijs is en blijft fysiek onderwijs de norm. Dat melden de onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma in een brief over online afstandsonderwijs.

Zij wijzen erop dat op dit moment (online) alternatieven in het primair onderwijs niet zijn toegestaan, omdat de regelgeving hiervoor nog ontwikkeld moet worden.

In het voortgezet onderwijs zijn er volgens hen al wel meer mogelijkheden om programmaonderdelen via afstandsonderwijs aan te bieden als alternatief voor een reguliere les. Bijvoorbeeld als leerlingen van verschillende scholen tegelijkertijd op hun eigen school een vak volgen en de docent op afstand op een van die scholen de les verzorgt.

‘Kleine’ vakken en krimp

‘Dit zou een optie kunnen zijn om voldoende aanbod te genereren voor ‘kleine’ vakken of in geval van krimp’, aldus de ministers. Voorwaarde is wel dat een school hier bewust voor kiest en dit afstemt met de medezeggenschapsraad. Ook moet de kwaliteit van deze lessen voldoen aan de wettelijke eisen, benadrukken Dijkgraaf en Wiersma.

In hun brief aan de Tweede Kamer staat dat verder dat de ministers blij zijn dat na ruim twee jaar corona het onderwijs in een fase is aanbeland waarin fysiek onderwijs in de praktijk weer de norm is.

Lees meer…

Deel dit bericht: