Voorrang geven aan onder anderen leraren is in de huidige overstromende corona-teststraten niet te doen. Dat vindt de koepelorganisatie van GGD’s, meldt Trouw op basis van een brief voor voorzitter André Rouvoet van GGD GHOR.

In de brief van Rouvoet aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport staat volgens de krant dat voorrang geven aan onder anderen leraren onder de huidige omstandigheden ‘schuurt’ met het gericht aanpakken van clusters van virusuitbraken. Vanwege het huidige tekort aan laboratoriumcapaciteit vrezen de GGD’s dat een voorrangsregeling ten koste gaat van deze aanpak. Andere groepen zouden daarvan de dupe worden.

Vervelend als school dicht moet

Eerder sprak voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad zich al kritisch uit over het idee om onder anderen leraren voorrang te geven bij een coronatest. Hij zei in Nieuwsuur te betwijfelen of dat wel nodig is. ‘Ik snap dat het vervelend is als een hele school dicht moet en mensen thuis op hun kinderen moeten letten. Maar als de kantine van de vuilnisophaaldienst in Nijmegen een besmetting heeft, moeten alle vuilnismannen en -vrouwen tien dagen in quarantaine en dan ligt het vuil in de straten. Via een iPad kan ik wel lesgeven, maar geen vuilniszak ophalen’, aldus Bruls, die ook burgemeester van Nijmegen is.

Lees meer…

Deel dit bericht: