De snelle verspreiding van het coronavirus leidt er ook in Vlaanderen toe dat het onderwijs aan alle kanten piept en kraakt. Door de uitval van veel leraren zijn er tientallen scholen gesloten en worden elke dag veel klassen naar huis gestuurd. De grote vraag die de Vlaamse krant De Standaard zich stelt is of het onderwijs de kerstvakantie nog wel haalt.

In het voortgezet onderwijs in Vlaanderen staan ze twee weken voor de examens in december. Om die examens te redden, denkt de koepel Katholiek Onderwijs Vlaanderen eraan om over te schakelen op online afstandsonderwijs. Directeur Pieter Vyncke van het Bernarduscollege in Oudenaarde twittert dat het in de huidige situatie inmiddels niet meer gaat over onderwijskwaliteit.

Zijn collega Cathy De Raes van het openbare technisch atheneum in Lokeren zegt dat het door de uitval van leraren elke ochtend weer een gepuzzel is om de lessen door te laten gaan. De krant citeert ook algemeen directeur Stefan Grielens van het Vrij CLB Netwerk voor leerlingbegeleiding. ‘Op dit ogenblik is het pure waanzin. Het is de eerste keer in de crisis dat we niet meer kunnen volgen en achterstand oplopen. Tot onze spijt moeten wij onze reguliere opdrachten inperken.’

Lees meer…

Deel dit bericht: