Het Martin Buber, de nieuwe openbare school voor voortgezet onderwijs in Kerkrade, start komend schooljaar met 162 leerlingen. Daarmee is het doel gehaald om te beginnen met een aantal van tussen de 150 en 180 leerlingen.

Met Het Martin Buber in Kerkrade keert het openbaar voortgezet onderwijs terug in dit deel van Zuid-Limburg. Wat de school zo bijzonder maakt, is dat burgerschap in het hele onderwijsconcept is geïntegreerd. VOS/ABB ziet in deze integrale benadering van burgerschap een voorbeeld voor openbare middelbare scholen in heel Nederland.

De school is vernoemd naar de Oostenrijks-Israëlische joodse godsdienstfilosoof en pedagoog Martin Buber. Naar hem is de erepenning vernoemd die jaarlijks wordt uitgereikt in de voormalige abdij Rolduc in Kerkrade. Buber was een man die het belang van kritisch denken en dialoog benadrukte.

Mr. Ronald Bloemers heeft ondersteuning geboden aan het initiatief voor Het Martin Buber in Kerkrade. De nieuwe school krijgt veel steun van burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade.

Deel dit bericht: