Het Eligant Lyceum in Zutphen heeft de jongste schoolleider van Nederland: Sem van der Ree. Hij begon direct toen hij zijn gymnasiumdiploma had. ‘Het was natuurlijk best even spannend. Ik ging samenwerken met docenten die een jaar eerder nog míjn docent waren.’

De Stentor besteedt aandacht aan de nu 20-jarige Sem, die inmiddels al twee jaar assistent-schoolleider is. De regionale krant schrijft dat rector Arnold van Gessel zijn kans schoon zag toen Sem aangaf dat hij na het gymnasium een tussenjaar wilde. ‘Ik dacht: ik bied hem een baantje aan bij het Eligant Lyceum’, aldus Van Gessel. Dat ‘baantje’ werd de functie van assistent-schoolleider.

Er waren volgens de rector collega’s die zich afvroegen waarom een jongen die net examen had gedaan assistent-schoolleider moest worden. ‘Maar ik ben op mijn gevoel afgegaan. Ik zag een talentvolle jongen met kwaliteiten op het gebied van leidinggeven. Die moet je dan een platform durven geven. En hij heeft die rol gepakt.’

Lees meer…

Deel dit bericht: