Onze kennisnetwerken HRM komen weer bij elkaar. Deze kennisnetwerken van VOS/ABB onder leiding van de HRM-adviseurs Ivo Israel en Addy Nieuwenhuis zijn bedoeld om kennis en ervaring op het gebied van human resource management te delen.

Gezien de huidige coronasituatie komen de netwerken niet op locatie bij elkaar, maar online. Er zijn deze maand twee bijeenkomsten voor het primair onderwijs en één voor het voortgezet onderwijs:

  • Primair onderwijs – woensdag 19 januari van 9.30 tot 13.00 uur
  • Primair onderwijs – donderdag 20 januari van 9.30 tot 13.00 uur
  • Voortgezet onderwijs – maandag 24 januari van 9.30 tot 13.00 uur

De bijeenkomsten gaan over de rol van HRM’ers in tijden van corona én van krapte op de arbeidsmarkt. Hoe is die rol op dit moment? Hoe zou u willen dat die rol eruitziet? Een praktijkdeskundige deelt opgedane ervaringen binnen de kennisnetwerken. Tevens zal worden ingegaan op interessante technieken om de impact van HRM binnen uw organisatie zo groot mogelijk te maken. Er is (uiteraard) gelegenheid om een eigen casus te bespreken.

Verder staan wij in de bijeenkomsten stil bij het professioneel statuut. Daarin staan afspraken over de professionele ruimte van de leraar. Wij zijn met name benieuwd naar de manier waarop u het begrip ‘professionaliteit’ laadt en wat uw visie is om binnen de sector het professioneel handelen te verbeteren.

Als u deelneemt aan een van de bijeenkomsten, willen wij u ter voorbereiding vragen na te denken over een situatie waarin u uw impact had willen vergroten.

Aanmelden

Aanmelden voor een van de bijeenkomsten kan per e-mail aan welkom@vosabb.nl. Vermeld in uw aanmelding de bijeenkomst van uw keuze, uw naam en functie en het schoolbestuur waarvoor u werkzaam bent. Na aanmelding krijgt u de link voor de online bijeenkomst van uw keuze toegestuurd.

Als uw organisatie lid is van VOS/ABB, is deelname kosteloos. Niet-leden kunnen (bij voldoende beschikbaarheid) deelnemen voor 100 euro (btw-vrij).

Voor in uw agenda: in mei staat de volgende ronde van de bijeenkomsten van kennisnetwerken HRM gepland, met als thema ‘Duurzame inzetbaarheid/vitaliteit’. Er zijn dan drie bijeenkomsten voor het primair onderwijs: donderdag 12 mei (omgeving Rotterdam), dinsdag 17 mei (online) en woensdag 18 mei (omgeving Zwolle). Voor het voortgezet onderwijs is er één bijeenkomst op donderdag 19 mei bij VOS/ABB in Woerden. De tijden zijn steeds 09.30-13.00 uur.

Let op: de bijeenkomsten kunnen op locatie doorgaan als de coronasituatie dat toelaat. Als dat niet het geval is, stappen we over op online.

Meer informatie over de bijeenkomsten in mei volgt.