Er is nog plaats op de kinderconferentie van HopeXXL op 20 maart in Den Haag, die openstaat voor leerlingenraden in het basisonderwijs. Het wordt een heel bijzondere dag voor kinderen uit groep 7 of 8.

De kinderconferentie staat dit jaar in het teken van de kinderrechten, net als de actie School!Week, die van 16 tot 20 maart wordt gehouden in het openbaar onderwijs. De kinderconferentie is dan ook een van de hoogtepunten van de School!Week. Elk jaar wordt hier door kinderen beraadslaagd en gedebatteerd over belangrijke onderwerpen, zoals oorlog en vrede, economie en cultuur. Dat zijn zaken, waar kinderen wel degelijk een mening over hebben.

‘Ervaringsreis’

Dit jaar is de kinderconferentie in het Humanity House. Daar maken de kinderen een ‘ervaringsreis’, waarin ze ervaren hoe het is om te moeten overleven in een gebied waar oorlog heerst of een ramp heeft plaatsgevonden. In duo’s maken de kinderen een ‘reis’ door dit museum, ze kruipen even in de huid van een vluchteling. Een ander programmapunt is een workshop over kinderrechten, verzorgd door Unicef. Ten slotte mogen de deelnemertjes als Hope XXL-reporter aan de slag gaan om een eigen verslag te maken.

De ontvangst is ’s ochtends om 9.45 uur, en het programma duurt tot 15 uur, inclusief een gratis lunch. Tientallen kinderen hebben zich al ingeschreven, maar er zijn nog wat plaatsen over. Een geweldige kans op een unieke levenservaring.

U kunt leerlingen inschrijven door een mailtje te sturen aan ikbenwelkom@vosabb.nl onder vermelding van kinderconferentie.

Meer informatie.

Bekijk ook de foto’s van de kinderconferentie of kindersummit van vorig jaar, of bel naar Marleen Lammers van VOS/ABB, 0348-405200.

 

 

Deel dit bericht: