Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft de Kinderrechten Impact Assessment gelanceerd. Dit is een tool voor ontwikkelaars van digitale producten.

Ontwikkelaars kunnen aan de hand van de Kinderrechten Impact Assessment controleren of hun product de kinderrechten respecteert. De tool is in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (waaronder de portefeuille Digitalisering valt) ontwikkeld door Considerati en de Universiteit Leiden.

‘Kinderen groeien op in een digitale wereld en zijn vaak al vanaf heel jonge leeftijd online actief. Daarom moeten we kinderrechten online zo goed mogelijk beschermen’, benadrukt Van Huffelen.

De lancering van de Kinderrechten Impact Assessment was in de Liduina Basisschool in Den Haag, waar MediaMasters werd afgetrapt. Deze serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool is vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november). Dit jaar doet een recordaantal van 180.500 kinderen daaraan mee.

Deel dit bericht: