Leerlingen in het praktijkonderwijs van 16 jaar of ouder moeten recht krijgen op een gratis OV-jaarkaart. Dat vindt de Sectorraad Praktijkonderwijs, meldt het AD.

De sectorraad noemt het in het AD zorgelijk dat leerlingen van 16 jaar of ouder die daar nog niet klaar voor zijn, vanwege de gratis OV-jaarkaart de overstap maken van het praktijkonderwijs naar het mbo. Voorzitter Nicole Teeuwen van de Sectorraad Praktijkonderwijs noemt dat in de krant ‘een gekke prikkel’.

‘Wij hebben hier jongeren die meer risico lopen om in de criminaliteit te belanden of in de bijstand terecht te komen. Terwijl we ze met de juiste begeleiding uit zo’n situatie kunnen houden’, aldus Teeuwen. Veel leerlingen die nog niet klaar zijn voor het mbo, vallen daar uit. Ze hebben dan geen recht meer op begeleiding vanuit het praktijkonderwijs.

Om dergelijke uitval tegen te gaan, wil de Sectorraad Praktijkonderwijs onder meer dat ook deze leerlingen recht krijgen op een OV-jaarkaart zodra ze 16 jaar zijn. ‘Waarom hebben onze leerlingen geen recht op een OV-kaart? Wij vinden dat ze die ook moeten krijgen’, benadrukt Teeuwen.

Lees meer…

Deel dit bericht: