Docent Frank Hordijk van Openbare Regionale Scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg heeft ruim 100 YouTube-filmpjes online gezet om vwo-leerlingen te helpen die eindexamen doen in het vak Bedrijfseconomie.

De vwo’ers van Lek en Linge die eindexamen doen in Bedrijfseconomie, halen steevast cijfers die ruim boven het landelijke gemiddelde liggen. Door bij elk onderwerp een tandje dieper te graven, stappen de leerlingen in het algemeen rustig en met veel vertrouwen de examenzaal binnen, stelt Hordijk.

Hij is partner van accountantskantoor Hordijk, Kok, Laan & Wabeke in Everdingen, maar zegt zijn ontspanning en grootste werkplezier te vinden in de drie dagdelen die hij per week lesgeeft in Culemborg. ‘Natuurlijk is niet alles hosanna, maar werken met pubers is per saldo echt een feest. Vervelende leerlingen bestaan niet, is mijn motto. Ieder kind wil leren, zowel cognitief als sociaal-emotioneel, en ik vind het een eer om daar een steentje aan bij te dragen.’

Met zijn filmpjes geeft hij alle relevante informatie over het vak Bedrijfseconomie, maar wil hij vooral leerlingen uitdagen om zelf de diepgang te zoeken die nodig is om een goed cijfer te halen. Het materiaal op zijn website beco-booster.org is volledig gratis te gebruiken.

Deel dit bericht: