Zeker twee en mogelijk vijf openbare Nederlandstalige scholen in Brussel starten volgend schooljaar met een vierdaagse lesweek. Reden: het lerarentekort. Dat meldt de VRT.

Op de website van de Vlaamse omroep staat dat GO!, de koepel van openbare gemeenschapsonderwijs waar de betreffende scholen onder vallen, met de vierdaagse schoolweek ervoor willen zorgen dat leraren uit Vlaanderen een dagje minder naar Brussel hoeven te pendelen. Zo hopen ze leraren te behouden en nieuwe aan te trekken.

De kinderen zullen op woensdag geen les meer krijgen. Als compensatie voor de vier uur les die op woensdag wegvalt, zullen de leerlingen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een uurtje langer op school blijven. De kinderen kunnen op woensdag thuis blijven, maar ze kunnen ook naar de opvang op school komen of (betaalde) activiteiten doen op school, bijvoorbeeld muziekles.

De VRT citeert directeur Lisa Janssens van De Weg-Wijzer, een van de basisscholen die met ingang van het nieuwe schooljaar nog maar vier dagen in de week lesgeeft. ‘We kunnen nu voor elke klas een leerkracht zetten. Het is echt een oplossing voor het lerarentekort om kwalitatief onderwijs aan de leerlingen te bieden.’

Lees meer…

Deel dit bericht: