De gemeente Kerkrade dient een nieuwe aanvraag in voor Het Martin Buber (HMB). Dat laat deze Zuid-Limburgse gemeente weten na de afwijzing van het bezwaar op het negatieve oordeel van de minister van OCW over de eerste aanvraag voor deze openbare middelbare school.

De afwijzing van het bezwaar betekent dat HMB niet kan starten in augustus 2023. Kerkrade laat weten daar teleurgesteld over te zijn, maar ook dat de gemeente niet opgeeft. Onderwijswethouder Jo Schlangen: ‘Wij laten ons niet uit het veld slaan door deze afwijzing op ons bezwaarschrift. Het Martin Buber is een geweldig onderwijsconcept en we hebben er alles aan gedaan om de tweede aanvraag succesvol te laten zijn. In die aanvraag hebben we het burgerschapsonderwijs zó geformuleerd zoals de Inspectie van Onderwijs het graag ziet.’

De belangrijkste reden voor de afwijzing van het bezwaar op de aanvraag van vorig jaar is volgens de Inspectie van het Onderwijs dat HMB nog onvoldoende concreet heeft gemaakt hoe het burgerschapsonderwijs wil inbedden in de school. De gemeente Kerkrade blijft van mening dat de inhoud van het burgerschapsonderwijs op HMB voldoet aan alle wettelijk eisen. De gemeente Kerkrade wordt hierin gesteund door VOS/ABB.

Deel dit bericht: