Het rooms-katholieke Aloysius College in Den Haag lijkt van de ondergang gered: het schoolbestuur van deze van oorsprong jezuïetenschool omarmt een reddingsplan van de stichting Het AC gaat door, meldt Omroep West.

In oktober maakte rector Henk Kempink bekend dat het Aloysius College aan het einde van dit jaar dicht moest, omdat er geen geld meer was. De financiële problemen zijn het gevolg van een almaar dalend aantal leerlingen.

Het Aloysius College in de gegoede wijk Benoordenhout koos er bewust voor de vmbo-afdeling te behouden. Steeds meer ouders van kinderen met een havo- of vwo-advies kozen voor andere scholen zonder vmbo.

Reddingsplan

Stichting ‘Het AC gaat door’, waarin onder anderen personeel, ouders en (oud)leerlingen zijn verenigd, stelde de afgelopen weken een reddingsplan op. Daarin staat een nieuwe onderwijsvisie voor de komende jaren. Zo moet het Aloysius College een brede school worden en moet het onderwijsniveau omhoog. Een publiciteitscampagne moet voor een beter imago en meer leerlingen leiden.

Rector Kempink stapt op. ‘Nu de school een andere weg inslaat, hoort daar een nieuwe rector bij’, aldus de bestuursvoorzitter Hans Leijh tegenover Omroep West.

Jezuïeten

Het Aloysius College in Den Haag werd opgericht in 1917. Het stond altijd bekend als een zeer gedegen rooms-katholiek bolwerk van de jezuïetenpaters. Het was een jongensschool. Pas in 1971 werden meisjes er toegelaten.

Er zaten verscheidene bekende Nederlanders op het Aloysius College, onder wie componist Louis Andriessen, topdiplomaat en oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot, KVP-politicus Norbert Schmelzer en meer recent, toen ook meisjes er welkom waren, hockey-international Naomi van As.

Deel dit bericht: