Student Demi Kauw is op zoek naar openbare en reformatorische basisscholen die willen meewerken aan een onderzoek naar burgerschapsonderwijs in combinatie met bepaalde lesmethoden van Malmberg.

Kauw studeert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het onderzoek dat zij wil uitvoeren, staat in het kader van haar masterthese. Zij wil hierin focussen op burgerschapsonderwijs in combinatie met lesmethoden van Malmberg. Dit mede naar aanleiding van een artikel in NRC over vermeende censuur in lesmateriaal. Kauw spreekt in dit kader liever niet van censuur, maar van ‘aangepast lesmateriaal’.

Zij wil met haar onderzoek te weten komen hoe leerkrachten van respectievelijk openbare en reformatorische basisscholen over de vermeende censuur denken. Kauw is specifiek op zoek naar twee openbare en twee reformatorische basisscholen die werken met de zaakvakmethodes Argus Clou en/of Naut, Meander en Brandaan van Malmberg. Bij elke school wil ze in gesprek met twee of drie leerkrachten. Dat kan op locatie, maar ook online.

Scholen die aan het onderzoek willen meewerken, kunnen contact opnemen met Demi Kauw via 06 – 44 10 57 21 of demi.kauw@hotmail.com.

Deel dit bericht: