Net als Nederland heeft ook België de quarantaineregels in het onderwijs versoepeld. Dat hebben de regionale en federale ministers van Volksgezondheid en Onderwijs besloten.

Leerlingen in het lagere onderwijs (wat bij ons het basisonderwijs heet) moeten alleen nog in quarantaine als zij positief testen op corona of symptomen hebben die op corona kunnen duiden. In het secundair onderwijs (voortgezet onderwijs) geldt hetzelfde voor gevaccineerde leerlingen.

Tot dusverre gold in het Belgische lager onderwijs de regel dat hele klassen vijf dagen in quarantaine moesten zodra bleek dat vier klasgenoten besmet waren. In het secundair onderwijs in België gelden dezelfde regels als in het lager onderwijs, behalve voor ongevaccineerde leerlingen na een zogenoemd hoogrisicocontact binnen het gezin. Zij moeten tien dagen in quarantaine. Leerlingen in het secundair onderwijs die gevaccineerd zijn hoeven na een hoogrisicocontact niet in quarantaine.

De Vlaamse onderwijsminister Ben Weyts heeft gezegd dat scholen niet meer dicht zullen gaan door quarantainemaatregelen. Wel blijft het volgens hem mogelijk dat scholen tijdelijk moeten sluiten als ze te maken krijgen met een ernstige coronasituatie.

Deel dit bericht: