Schoolleidersvakbond AVS roept ouders op om hun kind(eren) alleen nog maar naar de noodopvang te brengen als het echt niet anders kan. De PO-Raad ziet dat de verwachtingen rond de noodopvang tijdens de coronalockdown ‘onrealistisch’ zijn. Dat meldt de NOS.

De omroep sprak onder anderen met adjunct-directeur Jet Lovink van de openbare Columbusschool in Almere. Zij ziet een verviervoudiging van het aantal kinderen in de opvanggroep. ‘We hebben ze nu zelfs moeten opsplitsen in meerdere groepen’, aldus Lovink. De PO-Raad krijgt signalen dat het ‘onmogelijke’ bijna is bereikt. De sectororganisatie schat dat op veel scholen nu ongeveer 25 tot 40% van de leerlingen bij de noodopvang zit.

De AVS herkent dat beeld, meldt de NOS. De schoolleidersvakbond roept daarom ouders op alleen gebruik te maken van de noodopvang als het echt niet anders kan. ‘De scholen hebben qua ruimte misschien wel genoeg plek, maar je moet ook het personeel hebben. Daar is vaak al een tekort aan’, aldus de AVS.

De noodopvang is bedoeld voor kwetsbare kinderen met een leerachterstand en/of ouders die slecht Nederlands spreken. Ook kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen er terecht tijdens de coronalockdown van de scholen.

Lees meer…

Deel dit bericht: