Scholen kunnen in overleg met de medezeggenschapsraad bepalen of de pauze meetelt als onderwijstijd. Dat meldt onderwijsminister Dennis Wiersma in reactie op een opiniestuk in NRC van docent Voeding en Diëtetiek Floor Scheffers. Zij stelt dat het continurooster op de basisschool het eetgedrag van kinderen schaadt.

Scheffers noemt het continurooster ‘een vloek voor het eetgedrag van onze toekomstige generaties’. Een continurooster betekent volgens haar dat leerlingen en leraren maar 15 minuten de tijd hebben om te eten. ‘Lunchtijd is namelijk geen onderwijstijd. Wanneer je als school je kinderen een langere lunchtijd geeft, moet die tijd worden gecompenseerd. Oftewel: langere dagen op school om zo aan de urennorm te voldoen’, aldus Scheffers.

Volgens Wiersma ligt het anders. Hij benadrukt dat de school in overleg met de medezeggenschapsraad kan bepalen of ze pauze meetelt als onderwijstijd. ‘Ik heb er vertrouwen in dat het gesprek hierover op scholen plaatsvindt en dat scholen hun onderwijs zo inrichten dat leerlingen en leraren voldoende ruimte hebben om te eten’, aldus de minister.

Lees meer…

Deel dit bericht: