Voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad reageert woedend op uitspraken van haar collega Felix Rottenberg van de Branchevereniging Kinderopvang. Die zei in de talkshow Op1 onder andere dat het ‘een rampenplan’ is dat een deel van de basisscholen voor de herstart na de corona-lockdown niet voor hele dagen maar voor shifts heeft gekozen. Ook zei hij dat de samenwerking met een op de drie besturen stroef verloopt. Met tientallen schoolbesturen was volgens hem in de meivakantie geen contact mogelijk voor overleg (zie onderstaand fragment vanaf 9’04”).

https://www.youtube.com/watch?v=UtkK-ABUWGk

 

Rinda den Besten heeft geen goed woord over voor de kritiek van Rottenberg, zo tekent het AD op uit haar mond. ‘Iedereen werkt zich het snot voor de ogen, krijg je dit. Waanzinnig.’ Volgens Den Besten zijn de scholen voorafgaand aan de herstart wekenlang bezig geweest om ook de buitenschoolse opvang goed te regelen. Ze wijst op een peiling onder schoolleiders, waaruit naar voren komt dat zij juist tevreden zijn over de samenwerking. De opmerkingen van Rottenberg noemt ze ‘pijnlijk’.

Statement kinderopvangorganisaties

Den Besten zegt in het AD ook dat Rottenberg wekenlang niets van zich heeft laten horen en dat hij ‘als een duvel uit een doosje’ komt met ‘cijfers die niet kloppen’. Dat Rottenberg niets van zich had laten horen, zoals Den Besten in het AD beweert, klopt niet helemaal. De Branchevereniging Kinderopvang, waarvan hij voorzitter is, klaagde al eerder samen met de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang over de volgens hen stroeve samenwerking met basisscholen.

In een gezamenlijk statement dat op 1 mei, dus in de meivakantie, werd uitgegeven, staat dat ‘zeker de helft van de scholen’ zich niet zou houden aan het protocol voor de herstart van het basisonderwijs en dat de samenwerking met de scholen ‘in veel gevallen stroef (verloopt)’.

Lees meer…

Deel dit bericht: