Arnhem heeft de primeur: daar is de PO Wijzer verschenen. Deze nieuwe uitgave is bedoeld om ouders breed te informeren voor een bewuste schoolkeuze. VOS/ABB laat in de PO Wijzer zien wat het bijzondere karakter van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs is.

De Arnhemse schoolbesturen voor primair onderwijs hebben gezamenlijk besloten om de PO Wijzer te laten maken en verspreiden. De nieuwe uitgave staat boordevol informatie om ouders bewust voor een bepaalde basisschool te laten kiezen.

Er staat algemene informatie in over onderwijs, buitenschoolse opvang en andere onderwerpen waarmee ouders van basisschoolleerlingen te maken krijgen. In de uitgave staat ook specifieke informatie over 56 Arnhemse basisscholen.

De scholen presenteren op eigen profielpagina’s hun onderscheidende onderwijsaanbod en -concepten. Op die manier kunnen ouders zich een beeld vormen van die scholen. VOS/ABB laat met twee pagina’s in de PO wijzer zien wat het bijzondere karakter van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs is.

De PO Wijzer wordt in Arnhem verspreid via onder andere kinderopvangcentra, peuterspeelzalen en centra voor jeugd en gezin. De uitgave wordt ook door de Arnhemse basisscholen meegegeven aan ouders die hun kind eventueel willen aanmelden.

Ook PO Wijzer in uw regio?

De PO Wijzer is een initiatief van uitgever Axel van ’t Hoen van de Onderwijs Communicatie Groep. Hij kwam eerder met de VO Gids, die bedoeld is om ouders en groep 8-leerlingen handvatten te geven voor een bewuste keuze voor een middelbare school. De VO Gids wordt inmiddels in een totale oplage van 180.000 stuks in 57 regio’s uitgegeven.

VOS/ABB staat achter de PO Wijzer en VO Gids. Het zijn goed verzorgde uitgaven waarmee ouders en in het geval van de VO Gids ook leerlingen open, eerlijk en evenwichtig worden geïnformeerd.

Het is natuurlijk mogelijk om ook voor uw gebied een PO Wijzer te laten maken. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met uitgever Axel van ’t Hoen: 06-49280415, axel.vanthoen@ocgroep.nl.

Als u liever eerst met VOS/ABB contact wilt opnemen, kan dat natuurlijk ook. Belt of mailt u dan met Martin van den Bogaerdt: 06-13190311, mvandenbogaerdt@vosabb.nl.

Zie ook www.powijzer.nl.

Deel dit bericht: