Wegens ruimtegebrek krijgen leerlingen van een vrijeschool in Arnhem les in de kelder en de lerarenkamer. De gemeenteraad is geschokt en wil opheldering van wethouder Nermina Kundic. Dat meldt Omroep Gelderland.

De basisschool aan de Brugstraat in Arnhem-Noord wacht al twee jaar op een nieuw schoolgebouw. Directeur Hannes van Soest ziet dat wisselingen in zowel het Arnhemse college als bij de verantwoordelijke ambtenaren ‘enorm vertragend werken’ in dat proces. Ook ziet hij praktische bezwaren. Geschikte plekken voor zijn school liggen in Arnhem-Noord niet voor het oprapen, volgens Van Soest.

Ondertussen groeit de school sneller dan verwacht, waardoor het probleem alleen maar nijpender wordt. De school gaat nu creatief om met de beschikbare ruimte. De groepen 7 en 8 krijgen les in de kelder, handvaardigheidslessen vinden plaats in de lerarenkamer en de keuken is ingericht als werkkamer.

‘Gênant’

Lokale politici reageren geschokt. Gemeenteraadslid Wimer Heemskerk van D66 noemt de situatie ‘gênant’. In de eerstvolgende raadsraadsvergadering zullen vijf partijen vragen aan wethouder Kundic stellen. Ze willen onder andere weten wat Kundic eraan gaat doen om ervoor te zorgen dat de huisvesting bij de start van het volgende schooljaar wel is geregeld. Daarnaast wil D66 weten of zij het ermee eens is dat lesgeven in de kelder ‘géén acceptabele tijdelijk oplossing is voor ruimtegebrek’.

Lees meer

Deel dit bericht: