Een samenwerkingsverband van dertien schoolbesturen in Dordrecht en omgeving is een nieuwe campagne begonnen om leraren en schoolleiders te werven. De campagne van Passie voor Onderwijs Drechtsteden richt zich op zij-instromers en ouders.

In Dordrecht, Zwijndrecht en Alblasserdam is op LED-schermen de slogan ‘Word leraar in de Drechtsteden’ te zien. Alle basisscholen in de regio hebben krantjes gekregen om mee te geven aan de kinderen, bedoeld voor hun ouders.

Ella van Toorn is projectleider van Passie voor Onderwijs. In het AD zegt zij dat ouders eerder geneigd zijn de overstap naar het onderwijs te maken, omdat zij al betrokken zijn bij school en ‘de pijn voelen van het lerarentekort’. Zij denkt dat een deel van de ouders door het thuisonderwijs in de coronaperiode lesgeven leuk is gaan vinden.

Met de campagne willen de schoolbesturen in de Drechtsteden ook schoolleiders werven. ‘Want hoewel het tekort daar minder is, is de impact wel erg groot als een school geen directeur heeft’, aldus Van Toorn.

Lees meer…

Deel dit bericht: