Er zijn ouders van kinderen met ADHD die zich door de school onder druk gezet voelen om hun kinderen medicijnen te laten slikken. Deze scholen gaan over de schreef, benadrukt hoogleraar pedagogiek Micha de Winter tegenover De Monitor van KRO NCRV.

De Monitor citeert uit brieven die ouders hebben ontvangen van scholen waar hun kinderen les krijgen: ‘Tijdens de rapportvergadering hebben wij het medicijngebruik van X besproken. De docenten dringen ten zeerste aan op gebruik van de medicatie, daar X anders in de klas niet te handhaven is’ en ‘De vertegenwoordigers van de school adviseren dringend tot het inzetten van medicatie. (…) Indien dit niet het geval is, dan moet buiten de school om naar een vervolgtraject worden omgezien.’

De Winter vindt dit niet kunnen. ‘Als ik dit zo zie – een school die adviseert tot medicatie – dan denk ik: daar moeten we niet aan beginnen. Dan zitten we echt op de verkeerde weg.’ De hoogleraar pedagogiek schreef mee aan een rapport van de Gezondheidsraad waarin wordt gesteld dat er steeds minder tolerantie is voor druk en impulsief gedrag van kinderen.

Lees meer…

Deel dit bericht: