Met name de schoolbesturen in Tilburg zijn boos na felle kritiek van voorzitter Felix Rottenberg van de Branchevereniging Kinderopvang. Ook in Almere en Delft herkennen zich niet in de kritiek die hij uitte in de talkshow Op1. Dat meldt voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad in haar weblog.

Rottenberg zei onder andere dat het voor de kinderopvangorganisaties ‘een rampenplan’ is dat een deel van de basisscholen voor de herstart na de corona-lockdown niet voor hele dagen maar voor shifts heeft gekozen. Ook zei hij dat de samenwerking met een op de drie besturen stroef verliep. Met tientallen schoolbesturen was volgens hem in de meivakantie geen contact mogelijk voor overleg (zie onderstaand fragment vanaf 9’04”).

https://youtu.be/UtkK-ABUWGk

De kritiek van Rottenberg volgde op een gezamenlijk statement van de Brancheverniging Kinderopvang, waarvan hij voorzitter is, de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang en de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. In dat statement, dat op 1 mei werd uitgegeven, staat dat ‘zeker de helft van de scholen’ zich niet zou houden aan het protocol voor de herstart van het basisonderwijs op 11 mei en dat de samenwerking met een deel van de scholen stroef zou zijn verlopen.

Samenwerking verliep uitstekend

Voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad zegt dat zij na de uitzending reacties binnenkreeg van door Rottenberg bekritiseerde schoolbesturen in Almere, Delft en Tilburg. In die reacties stond onder andere dat de samenwerking met de kinderopvangorganisaties juist uitstekend verliep. ‘Vooral Tilburg was laaiend. Schoolbestuurders en schoolleiders zouden daar vrolijk meivakantie zijn gaan vieren zonder om te kijken naar de kinderopvang. Niets is minder waar’, aldus Den Besten.

De voorzitter wijst ook op een peiling onder schoolleiders door de PO-Raad en vakbond AVS. Uit die peiling kwam naar voren dat ruim negen op de tien schoolleiders tevreden waren over de samenwerking met de kinderopvangorganisaties.

Lees meer…

Deel dit bericht: