De Tweede Kamerleden René Peters (CDA) en Peter Kwint (SP) dienen een motie in om een einde te maken aan de praktijk dat middelbare scholen met een zekere regelmaat nieuwe rekenmachines verplicht stellen.

Volgens Peters en Kwint is het vaak helemaal niet nodig dat ouders een nieuwe rekenmachine moeten aanschaffen voor hun kind. Zo’n apparaat kost vaak meer dan 100 euro. Volgens Peters voldoen rekenmachines van jaren geleden nog goed en moeten fabrieken ‘niet onnodig worden gesponsord’. De NOS meldt dat de oproep van CDA en SP in elk geval gesteund door VVD, D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren.

Het protest tegen de steeds veranderende rekenmachines werd anderhalf jaar geleden aangezwengeld door CDA’er Arjen van Gijssel uit Ruurlo, die inmiddels wethouder is in de gemeente Berkelland. Toen hij voor de vierde keer een nieuwe calculator voor zijn schoolgaande kinderen moest aanschaffen, vond hij het welletjes. Hij schreef een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij de aanschaf van nieuwe rekenmachines ‘geldklopperij’ noemde. Hij is trots dat zijn brief tot een motie heeft geleid die in de Tweede Kamer waarschijnlijk voldoende steun krijgt.

Deel dit bericht: