De subsidie om scholen te laten leren van goede praktijkvoorbeelden van werkdrukverlaging is ‘een druppel op de gloeiende plaat’, zegt voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad in het Algemeen Dagblad. Woordvoerder Esther Sloots van de Algemene Onderwijsbond (AOb) zegt in de krant dat deze subsidie ‘natuurlijk niets (gaat) doen’.

In de eerste week van het nieuwe jaar werd bekend dat het ministerie van OCW subsidie verstrekt om scholen te ‘stimuleren en faciliteren het gesprek over werkdruk aan te gaan en hun taken en werkzaamheden met het lerarenteam kritisch te evalueren en aan te pakken’.

Er zit 400.000 euro in het subsidiepotje. Per project is maximaal 8000 euro beschikbaar. Aanvragen voor het huidige kalenderjaar kunnen tot 1 april 2018 worden ingediend door het schoolbestuur. Per bestuur is maximaal één aanvraag mogelijk, die betrekking moet hebben op één school.

Negatieve reacties op subsidie

Het Algemeen Dagblad meldt dat de leraren zich bekocht voelen. ‘Het wordt heel bombastisch aangekondigd als steuntje in de rug voor scholen, maar we hebben het over 0,7 procent van alle scholen die hier een beroep op kunnen doen’, zo citeert het AD voorzitter Loek Schueler van de vakbond CNV Onderwijs.

Voorzitter Rinda den Besten vindt de subsidie een druppel op de gloeiende plaat. ‘Alle beetjes helpen, maar we hebben niet de illusie dat met 8000 euro voor 50 van de ongeveer 7000 scholen het probleem is op te lossen. Woordvoerder Esther Sloots van de AOb zegt in het AD wat volgens haar nodig is: ‘Meer handen voor de klas en kleinere klassen.’

Lees meer…

Deel dit bericht: