Stichting Vizyr verkeert in surseance van betaling, melden de bewindvoerder en de raad van bestuur van het administratiekantoor.

De belangrijkste aanleiding voor het uitstel van betaling is het vertrek per 1 januari 2017 van Stichting BOOR voor openbaar primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam als klant van Vizyr. BOOR was goed voor 45 procent van de omzet.

Het bestuur en de bewindvoerder van Vizyr melden dat nu wordt onderzocht of de dienstverlening kan worden voortgezet. ‘Het vertrouwen bestaat dat dit  in samenspraak met de betrokken partners en klanten ook mogelijk zal zijn.’ Tevens zal de mogelijkheid van een her- of doorstart worden onderzocht.

Rechtszaak Vyzir tegen BOOR

Tegen RTL Z zegt woordvoerder Daphne Burgerhof dat Vizyr de opzegging door BOOR als onrechtmatig beschouwt. Daarom is Vyzir een rechtszaak begonnen. Woordvoerder Dorieke Hammink zegt dat BOOR de uitkomst van die rechtszaak met vertrouwen tegemoet ziet. ‘In december heeft Vizyr al een kort geding verloren, maar is in hoger beroep gegaan. Wij vinden de opzegging wel legitiem.’

Hammink laat verder aan RTL Z weten dat het Rotterdamse schoolbestuur de werkzaamheden die Vizyr voorheen uitvoerde tegenwoordig zelf verricht. ‘Het is een moeilijke markt voor administratiekantoren, omdat steeds meer schoolbesturen het werk zelf gaan doen’, aldus de woordvoerder van BOOR.

Vizyr heeft vestigingen in Heerlen, Rotterdam en Alkmaar (Kinobi). Er werken ongeveer 100 mensen, die de financiële, personele en salarisadministratie van circa 400 scholen met in totaal ongeveer 8000 medewerkers verzorgen.

Deel dit bericht: