De populairste meisjesnamen in 2018 waren Julia, Emma en Sophie. De jongensnamen die ouders vorig jaar het vaakst aan hun kinderen gaven, waren Lucas, Levi en Finn. Dat meldt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die de kinderbijslag uitkeert.

De SVB maakt elke jaar een lijst met de populairste kindernamen. In 2017 waren dat bij de meisjes Emma, Tess en Sophie. Emma en Sophie staan nog steeds in de top 3. Tess heeft daarin moeten plaatsmaken voor Julia. De populairste jongensnamen waren in 2017 Noah, Sem en Lucas. Daarvan was in 2018 alleen Lucas nog in de top 3. Noah en Sem moesten plaatsmaken voor Levi en Finn.

Er zijn duidelijk regionale verschillen. Zo stond in 2018 bij de jongensnamen in Noord-Holland James op nr. 1, gevolgd door Lucas en Benjamin. In Zeeland was Jan het populairst, gevolgd door Levi en Cornelis. In Friesland bestond de top 3 uit Jesse, Hidde en Jurre, in Limburg uit Finn, Noah en Liam.

Bij de meisjes zijn er ook regionale verschillen. Opmerkelijk is dat de populairste naam Julia niet zo in trek was in Drenthe en Limburg. Daar kwam Julia vorig jaar niet in de top 10 terecht.