Een deel van de leerlingen van het openbare Gerrit Komrij College (GKC) in Winterswijk en ouders verzetten zich tegen de regenboogtrap in hun school. Ze willen de oude ‘neutrale’ trap terug.

De regenboogtrap van het GKC werd eind vorig schooljaar onthuld. ‘Met de bedoeling uiting te geven aan de boodschap dat iedereen bij ons welkom is’, zo meldt de school op Facebook. Op de trap is de tekst ‘Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wil zijn’ aangebracht.

Rector Jeroen Sanders vertelt tegen Omroep Gelderland dat het ‘ongewenste bij-effect’ ontstond dat het voor sommige leerlingen een keuze werd: ‘over welke trap ga je naar boven?’. Ook kreeg hij signalen van leerlingen die zich onveilig voelden doordat ze gepest werden.

Ook op Facebook ontstond tumult onder ouders en andere mensen: ‘Ik heb het idee dat jullie een grote groep van leerlingen nu juist niet in hun waarde laten. Zij zijn nu verplicht deze trap te nemen, een trap die voor hen wellicht helemaal niet prettig is.’ Een ander zegt: ‘Je mag zijn wie je wil? Blijkbaar niet meer bij jullie. Het regenbooggeneuzel wordt aan alle kanten door je strot gedrukt.’

‘Door social media komt een gesprek meer op scherp te staan’, zegt Sanders. ‘Maar wij willen juist verbinding creëren.’

Lees meer…

Deel dit bericht: