De middelbare scholen mogen per 31 mei weer volledig op locatie les gaan geven. Vanaf 7 juni wordt dat verplicht. Dat heeft het kabinet zaterdag besloten na overleg over een corona-advies van het Outbreak Management Team (OMT).

Volgens het kabinet is het verantwoord om de scholen voor voortgezet onderwijs weer volledig te openen, omdat veel oudere en kwetsbare leraren inmiddels zijn gevaccineerd, als ze dat wilden. Bovendien zal de komende weken steeds meer onderwijspersoneel de oproep krijgen voor een vaccinatie, waarmee de vaccinatiegraad oploopt.

Als de middelbare scholen weer volledig open zijn, hoeven leerlingen onderling niet meer anderhalve meter afstand te houden. Wel moeten leerlingen en personeelsleden voldoende afstand tot elkaar bewaren.

Twee keer per week zelftest

Het idee is dat leerlingen en personeelsleden twee keer per week een corona-zelftest uitvoeren. Dit om besmettingen op school te voorkomen. De zelftesten worden ook risicogericht ingezet als er een besmetting bekend wordt. Op 31 mei zullen alle scholen voor voortgezet onderwijs voldoende zelftesten in huis hebben, meldt de rijksoverheid.

Alle andere adviezen en richtlijnen van het RIVM voor scholen blijven gelden, zoals handen wassen en mondkapjes dragen in de gangen.

Lees meer…

Deel dit bericht: