VOS/ABB werkt samen met bureau Visser & Visser voor de beantwoording van al uw vragen over btw. U kunt uw btw-vragen mailen naar de Onderwijsjuristen van VOS/ABB via onderwijsjuristen@vosabb.nl.

Schoolbesturen, samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs en gemeenten kunnen worden geconfronteerd met ingewikkelde btw-vraagstukken. Een voorbeeld is detachering van personeel tussen schoolbesturen en samenwerkingsverbanden. Ook op andere domeinen kunnen ingewikkelde btw-kwesties spelen, bijvoorbeeld bij huisvesting, kantinediensten en fondsenwerving.

Voor alle vragen die het onderwijs raken, kunt u als lid terecht bij VOS/ABB. Dat geldt ook voor vragen over btw. Voorheen maakten wij gebruik van een uitgebreid btw-katern, dat wij via onze website gratis aan onze leden beschikbaar stelden. In dit katern stond veel informatie, maar het bleek lang niet altijd voldoende om antwoord te geven op ingewikkelde vragen. Bovendien moest het katern geregeld worden geactualiseerd, omdat wetten en regelingen nu eenmaal veranderen.

Nieuwe aanpak

Op basis van onze ervaringen hebben wij besloten het btw-katern niet meer te actualiseren. In plaats daarvan treffen wij een betere voorziening: voortaan kunt u met al uw btw-vragen terecht bij onze Onderwijsjuristen via het mailadres onderwijsjuristen@vosabb.nl.

Uw btw-vraag wordt passend binnen het VOS/ABB-lidmaatschap beantwoord. Als wij een ingewikkelde vraag niet zelf kunnen beantwoorden, kunnen wij bureau Visser & Visser voor u inschakelen. Mogelijk zal de beantwoording dan buiten uw lidmaatschap vallen. Als u wilt dat Visser & Visser uw vraag beantwoordt, krijgt u eerst een prijsopgaaf.

In het verlengde van deze nieuwe aanpak, komt er op onze website een rubriek met veelgestelde btw-vragen, waar u wellicht al het antwoord op uw vraag zult kunnen vinden.

Informatie: Onderwijsjuristen, 0348-405250 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, onderwijsjuristen@vosabb.nl

Deel dit bericht: