Onderwijsminister Dennis Wiersma heeft opnieuw excuses aangeboden voor zijn onbehoorlijke gedrag tegenover medewerkers van hem. Dit keer uitte hij zijn verontschuldigingen op het VVD-partijcongres, meldt Omrop Fryslân.

‘Ik heb fouten gemaakt, ik ben te fel geweest. Dat is niet goed en daar heb ik enorme spijt van. Ik wil ook hier sorry zeggen’, zo citeert de Friese regionale zender hem (Wiersma is opgegroeid in Franeker). Hij herhaalde dat hij eraan werkt om zijn woede-uitbarstingen te beteugelen. Ook zei hij bereid te zijn met VVD-leden in gesprek te gaan als zij zich door hem onheus bejegend hebben gevoeld.

Premier Mark Rutte zei op het VVD-congres dat het gedrag van Wiersma niet oké was. ‘Wat Dennis heeft gedaan, kan niet’, aldus Rutte. Hij laat Wiersma echter niet vallen, omdat die zegt zijn leven te willen beteren.

Het onbehoorlijke gedrag van Wiersma kwam in het nieuws na publicaties van de Telegraaf en NRC. Het ging met name over de manier waarop hij omgaat met zijn medewerkers. Als die niet doen wat hij wil, begint hij hen te intimideren door tegen ze te schreeuwen. Zijn gedrag wordt wel vergeleken met dat van de gevallen tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk, die geregeld redacteuren van De Wereld Draait Door zou hebben afgeblaft.

Wiersma bood al verschillende keren zijn excuses aan, onder meer via zijn eigen Instagram-account. De VVD-fractie in de Tweede Kamer riep hem op het matje vanwege zijn gedrag. Ook daar zei hij ‘sorry’. VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans zei na afloop van een 2,5 uur durende gesprek met hem erop te vertrouwen dat ‘Dennis alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat dit soort gedrag tot het verleden behoort’.

Lees meer…

Deel dit bericht: