In het najaar worden twee expertbijeenkomsten gehouden om in beeld te brengen wanneer en door wie diagnosedruk in het onderwijs wordt ervaren. Dat schrijft staatssecretaris Sander Dekker van OCW in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een uitzending van De Monitor. Die uitzending ging over scholen die ouders van leerlingen met ADHD onder druk zouden zetten om hun kinderen medicijnen te laten slikken.

De twee bijeenkomsten worden georganiseerd door de ministeries van OCW en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO).

‘Voor deze bijeenkomsten zullen wetenschappers, zorgprofessionals, leerkrachten, ouders en indien mogelijk leerlingen worden uitgenodigd. Met deze deelnemers wordt in kaart gebracht hoe, waarom en door wie druk wordt uitgeoefend en waar de knelpunten zitten. Tegelijkertijd wordt ook gekeken naar de mogelijke oplossingen voor de ervaren druk’, schrijft Dekker aan de Kamer.

De knelpunten en oplossingen worden aan scholen, leerkrachten, ouders en leerlingen teruggegeven met een landelijke bijeenkomst in najaar. Bovendien zal Dekker de conclusies van deze bijeenkomsten publiceren op www.passendonderwijs.nl.

Deel dit bericht: