Bij de ingang van de Renaissanceschool van Forum voor Democratie in Almere heeft iemand een brief met de tekst ‘Fascisten opgerot’ opgehangen. Ouders zagen het maandag hangen toen ze hun kind naar de FvD-school brachten, meldt Omroep Flevoland.

De Renaissanceschool in Almere is de eerste school van Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Het is vooralsnog een privéschooltje met vier leerlingen en één leraar. De locatie was tot voor kort geheim, maar inmiddels is bekend dat het schooltje is gevestigd in een scoutinggebouw in Almere. Daar was de brief met de tekst ‘Fascisten opgerot’ opgehangen. FvD wordt geassocieerd met extreemrechts.

FvD wil ook in andere plaatsen Renaissancescholen oprichten en dat deze scholen rijksbekostiging krijgen. Daarvoor kan de partij gebruikmaken van de Wet Meer ruimte voor nieuwe scholen, die het in principe voor iedereen mogelijk maakt een school te beginnen. FvD stemde tegen invoering van deze wet, maar wil er wel gebruik van maken nu de verruiming van de vrijheid van onderwijs (artikel 23 Grondwet) realiteit is.

Deel dit bericht: