De eerste basisschool van Forum voor Democratie (FvD) gaat mogelijk in september open en komt in Almere. Er is daar een locatie en er zijn 18 kinderen aangemeld. Het wordt in eerste instantie een privéschool.

Dit meldt de NOS, die gesproken heeft met Ralf Dekker, FvD-lid van Provinciale Staten in Noord-Holland. De ouders die een vooraanmelding hebben gedaan, zullen het onderwijs zelf moeten betalen. Voor bekostiging door de overheid is een langer voortraject nodig. Dekker verwacht daarom dat niet alle 18 aangemelde leerlingen zullen komen, maar de school kan volgens hem van start gaan met twee of drie klassen. Er is een eerste docent aangenomen.

FvD heeft in vijf plaatsen aanvragen lopen voor de stichting van eigen scholen. Forum heeft het over Renaissance-scholen, waar volgens de partij veel aandacht zal zijn voor de basisvaardigheden en geen gebruik gemaakt wordt van digiborden of Schooltv. Dekker noemt verder als kenmerk dat er in de lesstof op deze scholen geen plaats is voor ‘woke-denken’.

De privéschool van FvD komt gewoon onder toezicht van de Inspectie van het Onderwijs te staan.

Meer informatie

Deel dit bericht: