Op 6 februari is er een online informatiebijeenkomst over de maatschappelijke dienst (MDT). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door samenwerkingsverband ZonMw, dat onderzoek en vernieuwing in gezondheid, zorg en welzijn programmeert en financiert. Tot en met 11 april is het mogelijk MDT-subsidie aan te vragen.

Het doel van MDT is om door middel van de inzet van jongeren de samenleving sterker te maken. In het onderwijs kan MDT bijdragen aan burgerschapsonderwijs en loopbaanbegeleiding. Ook zou het voortijdig schoolverlaten kunnen tegengaan.

  • Op dinsdag 6 februari van 15.30 tot 17.00 uur is er een online informatiebijeenkomst. U kunt zich daarvoor online aanmelden.
  • Scholen kunnen tot € 50.000 subsidie kunnen aanvragen om kennis te maken met de maatschappelijke diensttijd. Subsidie kan worden aangevraagd tot en met 11 april 14.00 uur.

Lees meer…

In magazine Naar School van VOS/ABB verscheen in de zomer van 2021 een verhaal over de positieve ervaringen met de maatschappelijke diensttijd van het openbare Maerlant-Lyceum in Den Haag.

Lees het artikel ‘Maatschappelijke diensttijd, een verrijking’

Deel dit bericht: