De belangstelling voor het Buurtcollege Maas en Peel in Panningen is groter dan verwacht. Deze nieuwe openbare school loopt in het tweede jaar van haar bestaan zo goed als zeker al tegen ruimtegebrek aan.

De school zit nu in het voormalige Groene Kruisgebouw in de Noord-Limburgse plaats. Dit gebouw bedoeld voor het huidige en komende schooljaar en dient als overbrugging naar permanente huisvesting vanaf 2023. Het is nog niet bekend waar die permanente huisvesting komt.

In het Groene Kruisgebouw is ruimte voor 90 leerlingen. Nu past dat met 58 leerlingen nog, maar naar verwachting zal de school in het volgende schooljaar meer dan 90 leerlingen hebben. Er zijn nu al vrijwel zeker 30 nieuwe aanmeldingen, vertelt schoolleider Mathijs Drummen aan de krant De Limburger.

Agora

Het Buurtcollege Maas en Peel is het initiatief van een groep ouders. VOS/ABB was betrokken bij de oprichting van de school door de initiatiefgroep en de gemeente Peel en Maas te adviseren. De school biedt onderwijs volgens het Agora-concept, een vorm van gepersonaliseerd onderwijs. De school verbindt zich ook nadrukkelijk aan de kernwaarden van openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

In het VOS/ABB-magazine Naar School (november 2021) staat een verhaal over de nieuwe school in Panningen:

Nieuwe openbare school in krimpregio Noord-Limburg

De lokale omroep P&M heeft aandacht besteed aan de grote belangstelling voor het openbare Buurtcollege Maas en Peel:

Deel dit bericht: